FIN | EN
Tiedote, syyskuu 2016

Kirsi Neuvonen
Päivänpaistetta
Väriä laatalle - piirroksia paperille.

7.7.–6.8.2017

Höyry-galleria, Korpilahti

AVAJAISET POIKKEUKSELLISESTI SU 9.7. klo 12–16 - Tervetuloa!

Olen jo pitkään hakenut mahdollisuutta toteuttaa jotain spontaanimpaa ja enemmän sattumanvaraisempaa tekemistapaa metalligrafiikan haastavan ja suunnitelmallisen työskentelytavan rinnalle. Höyry Gallerian näyttelyssä tänä kesänä on esillä uniikkeja monotypioita. Uudet teokset on toteutettu vesiliukoisilla syväpainoväreillä, jotka hetken harjoittelun jälkeen taipuivat kädenjälkeeni. Monotypioissa on läsnä vahvasti myös graafikolle ominainen piirrosjälki, sillä kuvat rakentuvat laveerattujen väripintojen lisäksi lyijykynä-, liitu- ja hiilipiirroksista.

Monotypiatekniikalla tehtyjen Mielenmaisema-sarjan teoksissa vuodelta 2016-2017, käsittelen taidehistoriallisten poimintojen lisäksi ympäristökokemuksia, luonnonkatastrofeja ja säätiloja leikkisellä otteella. Kookkaiden monotypiateosten sommittelun lähtökohtana on ollut rytmi, joka rakentuu väripinnoista sekä vapaasta paperipinnasta, joka tuo teoksiin ilmavuutta. Mustalla hiilellä piirretyt henkilöhahmot ovat joutuneet osaksi käsittämätöntä tarinaa, joka avaa monia mahdollisuuksia tulkinnoille. Työt ovat syntyneet intuitiivisesti ja teosten nimeäminen jälkikäteen on ollut itsellenikin hauska ja erilainen prosessi. Kooltaan pienemmät monotypiat ovat syntyneet 2017 vuoden puolella rytmittämään näyttelyä ja tuomaan lisää keveyttä. Toivon, että teokset tulevat näyttelytilassa keskustelemaan vilkkaasti keskenään ja asettuvat sopuisasti toistensa lomaan herättämään katsojissaan uusia ja raikkaita ajatuksia myös Suomen kesästä, joka ei ole aina yhtä Päivänpaistetta.

---

Kiitokset Taike Keski-Suomelle 3 kk työskentelyapurahasta, joka mahdollisti näyttelyn toteuttamisen uudella monotypiatekniikalla.

Höyry-galleria
Korpilahden satama
Korpilahdentie 10
41800 Korpilahti
Avoinna ma-pe 11–18, la-su 12–16
www.hoyrygalleria.fi